YouTube organizuje pre užívateľov filmový festival

20.01.2012 Celý región

New York 19. januára (TASR) - Populárny internetový server YouTube organizuje pre svojich užívateľov filmový festival. Desať finalistov sa dostane na prestížny medzinárodný festival v Benátkach.

Prevádzkovatelia video servera YouTube, ktorého vlastníkom je spoločnosť Google, vyhlásili vo štvrtok súťaž o najlepší krátky film v trvaní do 15 minút. Informovala o tom agentúra AP.

Užívatelia budú môcť prihlasovať svoje výtvory od 2. februára do 31. marca. Päťdesiat najlepších postúpi do semifinále. O desiatich finalistoch sa potom rozhodne vo verejnom internetovom hlasovaní.

Pri posudzovaní súťažných videí zohrá kľúčovú úlohu známy britský režisér a producent Ridley Scott. Ten bude predsedať aj porote na 69. ročníku filmového festivalu v Benátkach, ktorá rozhodne o konečnom víťazovi. Diela finalistov budú môcť vzhliadnuť i návštevníci benátskeho festivalu.

Tvorca najlepšieho filmu dostane grant v hodnote 500.000 dolárov (390.000 eur), v rámci ktorého bude môcť nakrútiť film s produkčnou spoločnosťou Ridleyho Scotta.
 

Vyberte región